Zoeken in deze blog
Vegan notenburger
Voor de variatie heb ik dit keer een veganistische notenburger gemaakt. Met uiteraard diverse soorten noten, uitjes en nog veel meer. Je kunt er burgers van maken, maar ook notenballetjes en die serveren als borrelhapje met satésaus. Heel erg lekker.
Wat heb je nodig?
Voor 2 flinke of 4 kleinere burgers gebruikte ik:
80 gram gemengde noten, onbewerkt en zonder zout of kruiden
1 flinke ui
3 eetlepels glutenmeel
2 eetlepels havermout
Een flinke lik uit de pindakaaspot
theelepeltje sambal
2 eetlepels soyasaus
1 eetlepel olie
Hak de ui en de noten fijn. Met een handhakker of in een machine.
Meng er het meel en de havermoutvlokken doorheen.
Als dit goed is vermengd, kan de pindakaas en de rest erdoorheen.
Ik meng alles met de hand en een spatel, maar je kunt hier natuurlijk ook een huishoudmachine voor gebruiken.
Kneed het na het mengen nog een minuut of 2 goed door met de hand en vorm er burgers of balletjes van.
Zet ze 5 minuten op vol vermogen in de stoomschaal (beetje water onderin, ventiel open) in de magnetron en je burgers zijn klaar om afgebakken te worden.
Doordat alles al gegaard is in de magnetron hoef je de burgers nu alleen nog maar te bakken voor een kleurtje en om ze lekker knapperig te maken.
Smakelijk eten!
Wat is jou favoriet?
Meer veganrecepten?